Restaurant cu vinuri alese, completat de un meniu romanesc, modern, în spirit gourmet.
Restaurantul Conac pune în lumină deliciile gastronomiei românești, oferind oaspeților ocazia de a se reîndrăgosti de gustul autentic. Este un loc al simbiozei experienţelor, unde aromele compun sinestezii, iar pasiunea devine artă. Aici, diversitatea preparatelor culinare, desăvârșite de selecția de vinuri atent alese, are menirea să evidențieze fiecare aromă, să completeze fiecare preparat!
Pentru a crea capodopere culinare, Chef Nico Lontras s-a inspirat din istoria gastronomiei şi nu numai… Simbioză a ingredientelor proaspete, dăruite de natură, cu nenumăratele ore de creație, aceste delicii gustative pun în valoare tot ceea ce este mai bun, mai sănătos şi mai hrănitor din fiecare ingredient, dar mai ales pasiunea şi dăruirea întregii echipe.
Bine ai venit!
Odată ajunși la noi, ne dorim să vă bucurați din plin de liniștea locului. Terasa, mărginită de rânduri nesfârșite de viţă de vie, vă îmbie la o binemeritată destindere în aer liber. Vă așteptăm cu cele mai alese preparate, pregătite cu pricepere şi servite alături de băuturi fine. Iar la mijloc de toamnă, când mireasma strugurilor copţi parfumează discret atmosfera, farmecul terasei este inegalabil.
Natura, Adevăratul Artist, pictează tablouri de arome ce ți se vor revela în farfurie. La Casa Timiș exprimăm cel mai înalt respect pentru capodoperele sale şi pentru cele ale artizanilor din arealul Dealu Mare.
Tradiții românești transformate în artă culinară
“Mâncarea este o iubire pe care o explorăm toată viața.
O iubire care se hrănește și se dezvoltă odată cu istoria, cu etnia, cu regiunea și cu familia ta.”
Pasiune dusă către perfecțiune
“Bucătaria e marea și unica mea iubire. Reprezint a patra generație a unei familii de bucătari. Nu am făcut niciodată altă meserie, am trecut prin toate stadiile de formare și de pregătire, începând de la spălat de vase și până la fine dining.”
Bucătăria a fost, pentru mine, o întâmplare fericită.
“După ce a lucrat 3 ani în Italia într-o brutărie și o trattorie, s-a întors în țară și s-a angajat la Restaurantul Isoletta, unde a prins cu adevărat gustul bucătăriei. A rămas aici 10 ani.”
Abonează-te la newsletter
și alătură-te Familiei Casa Timiș
Tradiții românești transformate în artă culinară
“Mâncarea este o iubire pe care o explorăm toată viața. O iubire care se hrănește și se dezvoltă odată cu istoria, cu etnia, cu regiunea și cu familia ta. Chef Nico Lontras
Nico Lontras și-a început cariera acum 23 de ani, dintre care 20 i-a petrecut în nordul Europei. În 2003 era desemnat Bucătarul Anului în Irlanda, țară pe care a și reprezentat-o în două competiții internaționale, de unde a revenit cu două medalii de aur. Și-a continuat activitatea timp de șapte ani în Estonia, unde a fondat o asociație de bucătari, apoi în Norvegia, unde a preluat un restaurant mediocru pe care l-a ridicat la cel mai înalt rang al gastronomiei europene. A făcut stagii de pregătire în Islanda și-n Spania. A avut, astfel, ocazia să lucreze cu chefi din toate țările, mai ales în restaurante cu specific internațional de fine dining.
La revenirea în România a ajuns în finala Top Chef. Această experiență l-a conectat cu scena gastronomică de acasă. Așa a decis să se dedice reinterpretării bucătăriei românești, acest „tezaur care trebuie păstrat și dezvoltat”.
Pasiune dusă către perfecțiune
“Bucătaria e marea și unica mea iubire. Reprezint a patra generație a unei familii de bucătari. Nu am făcut niciodată altă meserie, am trecut prin toate stadiile de formare și de pregătire, începând de la spălat de vase și până la fine dining. Chef Johnny Șușală
Johnny Șușală, un autodidact perfecționist, s-a reinventat permanent în cei peste 20 de ani de experiență, timp în care a lucrat alături de chefi renumiți precum Gordon Ramsey. Pasionat de gastronomie, de aducerea în actualitate a unor feluri de mâncare străvechi, ambițios și dedicat, Johnny este un chef care pune suflet în tot ceea ce creează, fructificându-și la maxim pasiunea și talentul. Interesat de gusturile simple și autentice, fiecare preparat care iese din mâna lui e de o finețe desăvârșită, cu maximă atenție la cel mai mic detaliu.
Începutul carierei sale a fost marcat de un moment special, pe care Johnny și-l amintește cu mare plăcere. Maestrul Gheorghe Dinică, încântat de ceea ce i-a gătit, i-a strâns mâna cu căldură şi i-a spus: „Puştiule, tu o să ajungi mare!“.
Cei doi semnează gastronomia Casei Timiș. Specialitatea lor: reinterpretarea preparatelor tradiționale românești și internaționale, la standarde de fine dining.
Alături de echipa pe care o conduc, aceștia aduc în farfurie texturi, arome și culori diferite, ce se echilibrează armonios și creează o încântare a simțurilor. Preparatele lor, cu un gust desăvârșit, onorează ingredientele de sezon, sănătoase și pline de nutrienți, pentru că bucuria servirii mesei este un limbaj universal al iubirii.
“Bucătăria a fost, pentru mine, o întâmplare fericită.“
După ce a lucrat 3 ani în Italia într-o brutărie și o trattorie, s a întors în țară și s-a angajat la Restaurantul Isoletta, unde a prins cu adevărat gustul bucătăriei. A rămas aici 10 ani. Își umplea timpul liber învățând de la colegi, a colaborat și cu Patrizia Paglieri. A evoluat prin muncă, a pus enorm de mult suflet, venea primul și pleca ultimul. Ca o încununare a eforturilor sale, din 2018 face parte din echipa de magicieni de la Casa Timiș.
Adoră noutatea, creativitatea, joaca cu ingredientele, testează combinații noi, insolite. Îi place să mănânce paste și risotto. Gătește cu bucurie pește și fructe de mare. S-a specializat în gastronomia mediteraneeană. Din meniurile de la Casa Timiș, Lupul de mare la abur cu orez și sos mediteraneean și pastele cu somon poartă amprenta lui.
Fiecarui preparat I se va asocia un vin Casa Timis. Bautura va fi in SIstem free-flow.
2275 lei
Programul Immune Boost stimulează, întărește și activează sistemul imunitar, pilonul sănătății noastre. Ajută corpul să reacționeze eficient împotriva amenințărilor virale, bacteriene și parazitologice și conferă rezistență la bolile infecțioase.
Toate programele noastre pot fi făcute ambulatoriu dar pentru un efect profund vă recomandăm să petreceți în locație aceste zile pentru completarea stării de bine și potențarea efectelor terapiilor.
Deasemeni, vă recomandăm să reluați aceste programe cel puțin o data pe lună pentru o susțnere constantă a stării de sănătate și vitalitate.