fbpx
Călătoria gusturilor și aromelor

Restaurante

Acasă » Restaurante

Chef Nico Lontras

Tradiții românești transformate în artă culinară

“Mâncarea este o iubire pe care o explorăm toată viata. O iubire care se hrănește și se dezvoltă odată cu istoria, cu etnia, cu regiunea și cu familia ta.” spune Chef Nico Lontras care și-a început cariera acum 23 de ani, petrecând 20 de ani în nordul Europei.

În 2003 era desemnat Bucătarul Anului în Irlanda, țara pe care a și reprezentat-o în două competiții internaționale, de unde a revenit cu două medalii de aur. Și-a continuat activitatea timp de șapte ani în Estonia, unde a fondat o asociație de bucătari, apoi în Norvegia, dar a făcut stagii de pregătire și în Islanda și Spania. A avut astfel ocazia să lucreze cu chefi din toate țările, mai ales în restaurante cu specific internațional de fine dining.

La revenirea în Romania, după ce a ajuns în finala Top Chef, o experiență care l-a conectat la ceea ce se întamplă în Romania în acel moment pe scena gastronomică, s-a dedicat reinterpretării bucătăriei românești și actualmente este cunoscut pentru această direcție pe care o propune din pasiune și care are la bază credința că gastronomia românească este un tezaur care trebuie păstrat și dezvoltat.

Chef Johnny Șușală

Pasiune dusă către perfecțiune 

Chef Johnny Șușală, un autodidact perfecționist, s-a reinventat permanent în cei mai bine de 20 de ani de experiență în bucătărie, timp în care a lucrat alături de chefi renumiți precum Jamie Oliver sau Gordon Ramsey.

Pasionat de gastronomie, ambițios și dedicat, Johnny este un chef care  pune suflet în tot ceea ce crează, fructificându-și la maxim pasiunea și talentul, cu o atenție desăvârșită pentru fiecare detaliu.

Chef Johnny Șușală

Pasiune dusă către perfecțiune 

Chef Johnny șușală, un autodidact perfecționist, s-a reinventat permanent în cei mai bine de 20 de ani de experiență în bucătărie, timp în care a lucrat alături de chefi renumiți precum Jamie Oliver sau Gordon Ramsey.

Pasionat de gastronomie, ambițios și dedicat, Johnny este un chef care  pune suflet în tot ceea ce crează, fructificându-și la maxim pasiunea și talentul, cu o atenție desăvârșită pentru fiecare detaliu.

Cei doi își pun amprenta și semnătura personală asupra gastronomiei Casei Timiș prin reinterpretarea preparatelor tradiționale românești și internaționale la standarde de gastronomie fină.

Cu atenție pentru povestea de peste timp a fiecărui preparat, își doresc să aducă pe farfurie texturi, arome și culori diferite, ce se echilibrează armonios. Preparatele lor onorează ingredientele de sezon cărora încearcă să le păstreze cât mai mult din nutrienții lor, pentru un gust desăvârșit și o stare de bine care să dureze cât mai mult.

>Restaurant cu vinuri alese complementat de un meniu tradiţional interpretat în spirit gourmet

Casa Timiș găzduieşte o cramă cu vinuri alese complementată de un meniu tradiţional, interpretat în spirit gourmet. Ingredientele simple și naturale se combină cu cele sofisticate, creând o paletă unică de gusturi și arome ce au darul de a te face să te bucuri de mâncarea proaspătă, gătită cu dragoste și pricepere.

Dorim sa ridicăm gastronomia la nivel de artă și să avem ocazia să ne reîndrăgostim de gustul autentic românesc. Expresia unui neam și a întregii lui istorii sunt esența acestui restaurant. Ca o extensie a trecutului, așa a luat naștere meniul care vă va delecta cu preparate fine, într-o atmosferă ruptă dintr-un basm.

Restaurantele Casei Timiș

Tradiții românești transformate în artă culinară

“Mâncarea este o iubire pe care o explorăm toată viața. O iubire care se hrănește și se dezvoltă odată cu istoria, cu etnia, cu regiunea și cu familia ta.” spune Chef Nico Lontras care și-a început cariera acum 23 de ani, petrecând 20 de ani în nordul Europei.

În 2003 era desemnat Bucătarul Anului în Irlanda, țară pe care a și reprezentat-o în două competiții internaționale, de unde a revenit cu două medalii de aur. Și-a continuat activitatea timp de șapte ani în Estonia, unde a fondat o asociație de bucătari, apoi în Norvegia, dar a făcut stagii de pregătire și în Islanda și Spania. A avut astfel ocazia să lucreze cu chefi din toate țările, mai ales în restaurante cu specific internațional de fine dining.

La revenirea în Romania, după ce a ajuns în finala Top Chef, o experiență care l-a conectat la ceea ce se întampla în Romania în acel moment pe scena gastronomică, s-a dedicat reinterpretării bucătăriei românești și actualmente este cunoscut pentru această direcție pe care o propune din pasiune și care are la baza credința că gastronomia românească este un tezaur care trebuie păstrat și dezvoltat.