Când natura îți arată calea, nu poți decât să o urmezi.
Restaurantul „Veranda dintre vii’’ este creat în strânsă conexiune cu natura, cu tot ce are ea mai bun, mai frumos şi mai proaspăt. Linii ample, pure, modelate după mediul înconjurător, alese cu un scop bine definit: acela de a dizolva pragul dintre exterior şi interior. Te afli într-un spațiu înconjurat de „vitralii” ce se pictează natural şi care se schimbă cu fiecare minut, reflexie a soarelui şi-a adierilor de vânt.
Elegant, modern şi rafinat, restaurantul se distinge prin fiecare element ales cu deosebită atenție. De la mobilierul Varaschin adus special din Italia, la barul hand-made, un barrique reinterpretat, creație proprie, până la farfuriile și paharele ce poartă vibrația Mediteranei.
Din orice colț priveşti, ești înconjurat de splendoare, exprimată sublim de natura unică a viilor, peisaj ce inspiră şi aduce la viață orice setup, fie el corporate, privat sau o seară specială, petrecută alături de persoane dragi.
Din orice colț priveşti, ești înconjurat de splendoare, exprimată sublim de natura unică a viilor, peisaj ce inspiră şi aduce la viață orice setup, fie el corporate, privat sau o seară specială, petrecută alături de persoane dragi.
Gastronomia acestui restaurant te va purta într-o călătorie multisenzorială…
…prin arii geografice mediteraneene. Aici prețuim calitatea ingredientelor din ferma proprie, cele locale şi sezoniere, exprimate sublim în preparate și ridicate la rang de artă de către echipa noastră. Arome nemaiîntâlnite, creativitate, poveşti, îndrăzneala de a gândi altfel, toate sunt infuzate în experiența pe care am meşteşugit-o pentru tine, la Veranda dintre Vii.
Tradiții românești transformate în artă culinară
“Mâncarea este o iubire pe care o explorăm toată viața.
O iubire care se hrănește și se dezvoltă odată cu istoria, cu etnia, cu regiunea și cu familia ta.”
Pasiune dusă către perfecțiune
“Bucătaria e marea și unica mea iubire. Reprezint a patra generație a unei familii de bucătari. Nu am făcut niciodată altă meserie, am trecut prin toate stadiile de formare și de pregătire, începând de la spălat de vase și până la fine dining.”
Bucătăria a fost, pentru mine, o întâmplare fericită.
“După ce a lucrat 3 ani în Italia într-o brutărie și o trattorie, s-a întors în țară și s-a angajat la Restaurantul Isoletta, unde a prins cu adevărat gustul bucătăriei. A rămas aici 10 ani.”
Abonează-te la newsletter
și alătură-te Familiei Casa Timiș
Tradiții românești transformate în artă culinară
“Mâncarea este o iubire pe care o explorăm toată viața. O iubire care se hrănește și se dezvoltă odată cu istoria, cu etnia, cu regiunea și cu familia ta. Chef Nico Lontras
Nico Lontras și-a început cariera acum 23 de ani, dintre care 20 i-a petrecut în nordul Europei. În 2003 era desemnat Bucătarul Anului în Irlanda, țară pe care a și reprezentat-o în două competiții internaționale, de unde a revenit cu două medalii de aur. Și-a continuat activitatea timp de șapte ani în Estonia, unde a fondat o asociație de bucătari, apoi în Norvegia, unde a preluat un restaurant mediocru pe care l-a ridicat la cel mai înalt rang al gastronomiei europene. A făcut stagii de pregătire în Islanda și-n Spania. A avut, astfel, ocazia să lucreze cu chefi din toate țările, mai ales în restaurante cu specific internațional de fine dining.
La revenirea în România a ajuns în finala Top Chef. Această experiență l-a conectat cu scena gastronomică de acasă. Așa a decis să se dedice reinterpretării bucătăriei românești, acest „tezaur care trebuie păstrat și dezvoltat”.
Pasiune dusă către perfecțiune
“Bucătaria e marea și unica mea iubire. Reprezint a patra generație a unei familii de bucătari. Nu am făcut niciodată altă meserie, am trecut prin toate stadiile de formare și de pregătire, începând de la spălat de vase și până la fine dining. Chef Johnny Șușală
Johnny Șușală, un autodidact perfecționist, s-a reinventat permanent în cei peste 20 de ani de experiență, timp în care a lucrat alături de chefi renumiți precum Gordon Ramsey. Pasionat de gastronomie, de aducerea în actualitate a unor feluri de mâncare străvechi, ambițios și dedicat, Johnny este un chef care pune suflet în tot ceea ce creează, fructificându-și la maxim pasiunea și talentul. Interesat de gusturile simple și autentice, fiecare preparat care iese din mâna lui e de o finețe desăvârșită, cu maximă atenție la cel mai mic detaliu.
Începutul carierei sale a fost marcat de un moment special, pe care Johnny și-l amintește cu mare plăcere. Maestrul Gheorghe Dinică, încântat de ceea ce i-a gătit, i-a strâns mâna cu căldură şi i-a spus: „Puştiule, tu o să ajungi mare!“.
Cei doi semnează gastronomia Casei Timiș. Specialitatea lor: reinterpretarea preparatelor tradiționale românești și internaționale, la standarde de fine dining.
Alături de echipa pe care o conduc, aceștia aduc în farfurie texturi, arome și culori diferite, ce se echilibrează armonios și creează o încântare a simțurilor. Preparatele lor, cu un gust desăvârșit, onorează ingredientele de sezon, sănătoase și pline de nutrienți, pentru că bucuria servirii mesei este un limbaj universal al iubirii.
“Bucătăria a fost, pentru mine, o întâmplare fericită.“
După ce a lucrat 3 ani în Italia într-o brutărie și o trattorie, s a întors în țară și s-a angajat la Restaurantul Isoletta, unde a prins cu adevărat gustul bucătăriei. A rămas aici 10 ani. Își umplea timpul liber învățând de la colegi, a colaborat și cu Patrizia Paglieri. A evoluat prin muncă, a pus enorm de mult suflet, venea primul și pleca ultimul. Ca o încununare a eforturilor sale, din 2018 face parte din echipa de magicieni de la Casa Timiș.
Adoră noutatea, creativitatea, joaca cu ingredientele, testează combinații noi, insolite. Îi place să mănânce paste și risotto. Gătește cu bucurie pește și fructe de mare. S-a specializat în gastronomia mediteraneeană. Din meniurile de la Casa Timiș, Lupul de mare la abur cu orez și sos mediteraneean și pastele cu somon poartă amprenta lui.