Restaurant Veranda Dintre Vii - Mancare mediteraneana

Linii ample, modelate după natură, alese cu un scop bine definit, acela de a dizolva pragul dintre interior și exterior, de a vă conecta în fiecare clipă cu natura. Gastronomia Verandei stă sub semnătura Chef Nico Lontras, dirijorul sinesteziei de arome, gusturi și culori reunite cu măiestrie, care vă vor purta prin călătorii culinare unice, memorabile, pe țărmurile Mediteranei.
Vei fi desfătat pe deplin în această experiență completă a ceea ce înseamnă un prânz sau o cină sub bagheta Verandei dintre Vii.
Bine ai venit!

Etichet meniu demipensiune - Restaurant Veranda dintre Vii - Casa Timis Preparat inclus în pachetele de cazare HALF BOARD și FULL BOARD

Food menu​

Antreuri Reci

Etichet meniu demipensiune - Restaurant Veranda dintre Vii - Casa Timis

FOUR SEASONS BUTTER

170 gr / 38 lei
Direct din ferma noastră, pe drumul său către perfecțiune, untul capătă savori unice din Dealu Mare: salsa de leuștean, ardei iute, Fetească Neagră și trufe, acompaniat de: chiflă cu smochine* și franzelă franțuzească*.
Eticheta meniu - Restaurant langa ploiesti

BRUSCHETTA CU BURRATA, ROȘII ȘI TRUFE DE DEALU MARE

200 gr / 72 lei
Combinație de texturi crocante și cremoase, alături de explozii de arome proaspete și sofisticate: franzelă franțuzească*, burrata, salsa de roșii, pesto și trufe de Dealu Mare.

CEVICHE DE CARACATIȚĂ

200 gr / 95 lei
Expresia irezistibilă a mării: caracatiță* fragedă cu arome proaspete de lămâie și apio, cu note picante de ardei iute și ceapă roșie, îmbrățișate de cel mai fin sos de homar.

TARTAR DE TON CU CREMĂ DE AVOCADO ȘI SOS DE YUZU

220 gr / 98 Lei
O experiență culinară sublimă, unde gustul fin al tonului* se îmbină armonios cu textura cremoasă de avocado*, sosul de yuzu și lămâie, completate perfect de textura crocantă a franzelei franțuzești*.
Eticheta meniu - Restaurant langa ploiesti

CARPACCIO DE SOMON CU DRESSING DE CITRICE

160 gr / 86 lei
O armonie perfectă între frăgezimea somonului* și aromele dressing-ului de portocale și lămâie, subliniate de rafinamentul caviarului de somon*.

VITELLO TONNATO

180 gr / 98 lei
Un clasic al bucătăriei italiene, unde vita* se contopește cu dressing-ul cremos de ton cu muștar și maioneză, iar aromele delicate sunt echilibrate perfect de rucola proaspătă și de scalii de parmezan, creând o simfonie de gusturi (alergeni: oua; peste; lapte; muștar).

CARPACCIO DE LUP DE MARE CU TRUFE

120 gr / 98 lei
Un spectacol de arome și texturi, unde carpaccio de lup de mare* se contopește cu trufele de Dealu Mare, contrastat de notele acrișoare de lămâie, caviarul de somon*, țelina crocantă și mugurii de pin copți.
Eticheta meniu - Restaurant langa ploiesti

HUMMUS CU SALSA DE ROȘII

230 gr / 52 lei
O reinterpretare captivantă a hummus-ului clasic, cu o explozie de savoare, arome acrișoare de lămâie, completate perfect de roșii și semințe de pin coapte, alături de baghetă franțuzească* și pită*.
Eticheta meniu - Restaurant langa ploiesti

CREMĂ DE PECORINO CU PROSCIUTTO SAN DANIELE

160 gr / 78 lei
O simfonie de arome și consistențe surprinzătoare se regăsesc în această cremă de pecorino, completată de prosciutto San Daniele și îmbrățișată de smochinele confiate și crocantele alune de pădure.

STRIDII GILLARDEAU

80 gr / 39 lei
Simplu în aparență, complex în esență. Stridii proaspete, armonizate cu salsa acrișoară de șalotă, tabasco și lămâie.

VEGETARIAN MEZZE

390 gr / 72 lei
Cvartet vegetarian ce îmbină muhammara din ardei* copt cu fulgi de migdale, salată de tabouleh, salată de măsline și moutabal din vinete*, într-o explozie de arome și texturi, alături de bagheta franțuzească și pită*, oferind o experiență culinară mediteraneană rafinată și diversificată.

Antreuri CALDE

GOLDEN SAINT JACQUES

200 gr / 115 lei
Un deliciu fără doar și poate! Saint Jacques* așezat pe pat de spanac sote, cu caviar de somon*, înnobilat de aroma unică a șofranului.
Eticheta meniu - Restaurant langa ploiesti

CREVEȚI DE ARGENTINA ÎN SOS DE VIN ALB

200 gr / 82 lei
Un deliciu culinar, creveți* scăldați în soarele Mediteranei, cu un sos fin de vin alb, cu zucchini și roșii cherry, serviți cu chips crocant de tapioca.
Eticheta meniu - Restaurant langa ploiesti

CALAMARI FRITTI CU SOS DE YUZU

200 gr / 72 lei
Baby calamari* crocanți, însoțiți de sosul acrișor de yuzu și accente picante de sriracha.

ESCALOPE DE FOIE GRAS

150 gr / 120 Lei
Textura fină a escalope-ului de foie gras* se îmbină rafinat cu gustul dulce-acrișor al sosului de vin roșu și savoarea delicată a perelor.
Eticheta meniu - Restaurant langa ploiesti

HUMMUS CU MUȘCHI DE VITĂ ȘI RODIE

230 gr / 86 lei
O călătorie desăvârșită a aromelor orientale, unde hummusul delicat complimentează frăgezimea mușchiului de vită* tăiat fin și echilibrat de gustul dulce-acrișor al rodiei și texturile crocante de pită*.
Eticheta meniu - Restaurant langa ploiesti

HALLOUMI LA GRĂTAR CU SALSA DE PEPENE ROȘU

230 gr / 68 lei
O combinație ce te va cuceri! Halloumi, salsa de pepene rosu, pesto de busuioc și seminte crocante de pin, toate învăluite de aromele proaspete de coajă de lime, alături de pită*.

Salate

SALATA BABY ROMAINE CU MUȘCHI DE VITĂ

250 gr / 89 lei
Un melanj fresh: salată baby romaine crocantă, mușchi de vită*, învăluit în arome de roșii cherry, ceapă roșie și mentă proaspătă.
Eticheta meniu - Restaurant langa ploiesti

SALATĂ CU SOMON AFUMAT LA CALD

250 gr / 74 lei
O călătorie culinară vibrantă: somon* afumat la cald, pe pat de carpaccio de castravete, ouă de prepeliță, avocado*, ceapă roșie, capere, apio crocant, totul învăluit într-un sos de muștar cu lămâie și miere.
Eticheta meniu - Restaurant langa ploiesti

SALATĂ VERANDA CU BURRATINA

340 gr / 62 lei
O explozie de prospețime si culori: ardei gras, roșii cherry, castraveți, măsline, edamame*, ridichi, burratina, ceapă roșie, pesto și dressing de lămâie și ulei de măsline.
Eticheta meniu - Restaurant langa ploiesti

SALATĂ CAESAR CU PUI

250 gr / 62 lei
Clasică, însă surprinzătoare printr-o combinație de arome inedite, salată Romaine cu piept de pui*, file de anșoa marinat, chipsuri de Prosciutto crudo și originalul sos cu anșoa, acompaniate de baghetă franțuzească.

Supe & Creme

Eticheta meniu - Restaurant langa ploiesti

SUPĂ DE PEȘTE ȘI FRUCTE DE MARE

340 gr / 68 lei
Îți oferim ocazia să te plimbi nestingherit pe țărmurile Mediteranei, savurând o supă aromată, cu pește* și fructe de mare*, reunite de pe toată întinderea mării.
Eticheta meniu - Restaurant langa ploiesti

GAZPACHO DE AVOCADO CU PROSCIUTTO SAN DANIELE

220 gr / 48 lei
Îmbinând prospețimea și textura cremoasă a gazpacho-ului de avocado* cu delicioasa savoare a prosciutto-ului San Daniele, am creat un preparat echilibrat și gustos, ideal pentru a fi savurat într-o zi călduroasă de vară.
Eticheta meniu - Restaurant langa ploiesti

SUPĂ MAROCANĂ DE VITĂ CU NĂUT, UȘOR PICANTĂ

320 gr / 62 lei
Arome mediteraneene și nord-africane, ce creează un amestec suprinzător și îmbietor, perfect pentru a încânta papilele gustative cu aromele sale orientale autentice: vită suculentă*, năut și legume de sezon.

Paste & Risotto

RISOTTO CU CARACATIȚĂ ȘI PESTO

430 gr / 148 lei
Texturi, arome și culori vibrante, într-un risotto cu caracatiță*, pesto de busuioc și roșii cherry coapte.
Eticheta meniu - Restaurant langa ploiesti

RISOTTO PRIMAVERA CU BROCCOLINI

450 gr / 98 lei
O paletă de arome, culori și texturi contopite într-un risotto cremos cu salată caldă de broccolini, măsline kalamata și ceapă crocantă.
Eticheta meniu - Restaurant langa ploiesti

SPAGHETTI A.O.P. CU CREVEȚI DE ARGENTINA

350 gr / 92 Lei
O reinterpretare gustoasă a unei rețete clasice italiene, unde pastele* sunt combinate cu creveți* proaspeți din Argentina și un sos A.O.P. (Aglio, Olio e Peperoncino), rezultând un preparat cu arome intense și gusturi bogate, echilibrul între prospețimea ingredientelor și savoarea condimentelor.

TAGLIATELLE CU HOMAR ȘI BISQUE

320 gr / 172 lei
O delicatesă culinară ce îmbină perfect gustul nobil și dulce al homarului* cu aroma bogată și cremoasă a sosului de bisque, combinate armonios cu tagliatelle* în pesto de busuioc. O experiență gastronomică rafinată și memorabilă!
Eticheta meniu - Restaurant langa ploiesti

TAGLIATELLE ARRABIATA CU TARTAR DE TON

370 gr / 96 lei
Un preparat aparte în care prospețimea tartarului de ton* și textura cremei de avocado cu mascarpone contrastează perfect cu tagliatellele* cu sos de roșii picant.
Eticheta meniu - Restaurant langa ploiesti

TAGLIATELLE CU MUȘCHI DE VITĂ ȘI TRUFE

400 gr / 138 lei
Tagliatellele* în sos de smântână și parmezan, cu felii subțiri de mușchi de vită*, învăluite de aroma trufelor din Dealu Mare creionează un preparat desăvârșit.

Pește & Fructe de Mare

Eticheta meniu - Restaurant langa ploiesti

FILE DE SOMON CU VONGOLE

370 gr / 132 lei
O adevărată călătorie culinară, în care file-ul de somon* este complimentat de vongole*, broccolini și o cremă fină de cartofi și praz, contrastate de notele acide ale caviarului de lămâie.
Eticheta meniu - Restaurant langa ploiesti

FILE DE TON YELLOWFIN CU OREZ KONJAK

300 gr / 128 lei
Eleganța file-ului de ton* subliniată de salsa de castravete și lime, unicitatea orezului konjak și o salată de avocado*, mango, caju și edamame*. O experiență gustativă rafinată și o opțiune sănătoasă.
Eticheta meniu - Restaurant langa ploiesti

FILE DE DORADĂ CU SALATĂ ROMAINE CALDĂ

280 gr / 128 lei
O combinație sofisticată ce aduce împreună gustul delicat al doradei, prospețimea salatei Romaine, savorile intense ale caperelor și caviarului de somon*, toate învăluite într-un sos cremos și rafinat de smântână.
Eticheta meniu - Restaurant langa ploiesti

ST. JACQUES CU CREMĂ DE CARTOFI CU TRUFE

330 gr / 158 lei
Melanjul perfect între scoicile St. Jacques* și crema fină de cartofi înnobilată cu trufe din Dealu Mare și un sos bogat de ciuperci Shimeji.

HOMAR LA GRĂTAR CU SALSA MEDITERANEANĂ

100 gr / 78 lei
Înălțat din adâncul mării, apreciatul homar este preparat cu măiestrie și acompaniat de o salsa mediteraneană din legume proaspete și plante aromatice.
Eticheta meniu - Restaurant langa ploiesti

FILE DE PEȘTE SPADĂ CU SPARANGHEL

300 gr / 128 lei
O armonie de arome vibrante, în care peștele spadă* în sos de vin alb și capere se împletește perfect cu savoarea delicată a sparanghelului.

PLATOU CU FRUCTE DE MARE (minim 2 pers)

800 gr / 468 lei
Aromele Mediteranei aduse laolaltă pe un platou divin, prin texturi și combinații diferite, creat pentru a-l savura cu cei dragi: caracatiță*, stridii*, creveți de Argentina*, St. Jacques*, baby calamari* și midii verzi*.

DORADA 1 KG+

100 gr / 38 lei
Dorada* gătită în stil mediteranean, „a la plancha”, stropită cu ulei de măsline și fresh de lămâie (alergeni: pește; țelină).

Preparate din Carne

MEDALION DIN MUȘCHI DE VITĂ CU FOIE GRAS

400 gr / 228 lei
Mușchiul de vită*, fraged și suculent, este înnobilat de prezența cremoasă și bogată a foie gras-ului*, iar crema de cartofi adaugă o textură fină. Sosul de ciuperci, îmbogățit cu trufe, completează acest ansamblu culinar cu o explozie de gusturi sofisticate (alergeni: soia; lapte).
Eticheta meniu - Restaurant langa ploiesti

COTLET DE PORC MATURAT CU SALATĂ DE AVOCADO

430 gr / 128 lei
Umami! Cotletul de porc maturat, încununat de o reducție dulce-acrișoară de rodie este acompaniat de o salată de avocado*, edamame* și porumb crocant, oferind o experiență culinară complexă și completă.
Eticheta meniu - Restaurant langa ploiesti

PUI FRAGED SLOW COOKED ÎN SOS DE LĂMÂIE

380 gr / 112 lei
O simfonie mediteraneană, în care rulourile suculente de carne de pui si feta sunt complimentate de un sos răcoritor de lămâie și însoțite de cartofi dulci copți. O experiență culinară echilibrată de sosul de tzatziki și salsa vibrantă de ierburi aromatice.

COTLETE DE MIEL CU PESTO ROSSO

400 gr / 192 lei
Aromele italiene ale pesto-ului rosso, însoțesc cu eleganță cotletele de miel, complimentate de cartofi dulci și o cremă fină de pecorino.
Eticheta meniu - Restaurant langa ploiesti

PIEPT DE RAȚĂ CU SOS DE KUMQUATS

350 gr / 138 lei
O frenezie culinară surprinsă de Chef Nico Lontras într-un preparat inedit în care pieptul de rață* este potențat de un sos savuros de kumquats, broccolini crocant și orez Konjak cu coriandru și ardei iute.

RIBEYE BLACK ANGUS CU CIUPERCI KING OYSTER

400 gr / 282 lei
Un ribeye* asezonat perfect cu ciuperci King Oyster și sparanghel sote, un preparat întregit de gustul unic și cuceritor al untului cu trufe.

VITĂ WAGYU CU SPARANGHEL SOTE

260 gr / 480 lei
Răsfățul suprem cu cea mai fragedă carne de vită (nivel de marmorare A5)*, un preparat exclusivist, acompaniat cu eleganță de sparanghel sote cu roșii cherry confiate.

TOMAHAWK BLACK ANGUS AUSTRALIA

100 gr / 58 lei
Tomahawk* Black Angus maturat 30 de zile și gătit la cuptorul cu cărbuni - acest preparat este deliciul suprem al iubitorilor de grill.

VEGETARIAN & VEGAN

Eticheta meniu - Restaurant langa ploiesti

FOUR SEASONS BUTTER

170 gr / 38 lei
Direct din ferma noastră, pe drumul său către perfecțiune, untul capătă savori unice din Dealu Mare: salsa de leuștean, ardei iute, Fetească Neagră și trufe, acompaniat de: chiflă cu smochine* și franzelă franțuzească*.
Eticheta meniu - Restaurant langa ploiesti

GAZPACHO DE AVOCADO

220 gr / 42 lei
Un preparat răcoritor și revigorant, îmbogățit de calitățile hrănitoare ale fructului de avocado*, perfect pentru a fi savurat în zilele calde de vară sau ca o gustare sănătoasă și hrănitoare în orice moment.
Eticheta meniu - Restaurant langa ploiesti

VEGETARIAN MEZZE

390 gr / 72 lei
Cvartet vegetarian ce îmbină muhammara din ardei copt cu fulgi de migdale, salată de tabouleh, salată de măsline și moutabal din vinete*, într-o explozie de arome și texturi, alături de baghetă franțuzească și pită*, oferind o experiență culinară mediteraneană rafinată și diversificată.
Eticheta meniu - Restaurant langa ploiesti

HUMMUS CU SALSA DE ROȘII

230 gr / 52 lei
O reinterpretare captivantă a hummus-ului clasic, cu o explozie de savoare, arome acrișoare de lămâie*, completate perfect de roșii și semințe de pin coapte, alături de baghetă franțuzească* și pită*.
Eticheta meniu - Restaurant langa ploiesti

HALLOUMI LA GRĂTAR CU SALSA DE PEPENE ROȘU

230 gr / 68 lei
O combinație ce te va cuceri! Halloumi, salsa de pepene rosu, pesto de busuioc, pită* și seminte crocante de pin, toate învăluite de aromele proaspete de coajă de lime.
Eticheta meniu - Restaurant langa ploiesti

RISOTTO PRIMAVERA CU BROCCOLINI

450 gr / 98 lei
O paletă de arome, culori și texturi contopite într-un risotto cremos cu salată caldă de broccolini, măsline kalamata și ceapă crocantă.
Eticheta meniu - Restaurant langa ploiesti

TAGLIATELLE CU SOS DE ROȘII ȘI PIURE DE AVOCADO

400 gr / 72 lei
Tagliatelle* însoțite de sos de roșii, legume proaspete, piure cremos de avocado* și pecorino verdi. Un deliciu culinar care îmbină prospețimea mediteraneană cu savoarea ingredientelor.

MENIU COPII

Eticheta meniu - Restaurant langa ploiesti

MEDALION DIN MUȘCHI DE VITĂ CU CHIPSURI DE CARTOFI

250 gr / 128 lei
Yummy! Un duo delicios și distractiv pentru cei mici: medalion din mușchi de vită* alături de chipsuri crocante de cartofi.
Eticheta meniu - Restaurant langa ploiesti

SCHNITZEL DE PUI CU PIURE DE CARTOFI

300 gr / 58 lei
Preferatul micuților gurmanzi, schnitzelul de pui* însoțit de piure-ul delicat de cartofi cucerește prin texturile irezistibile și gustul excepțional.
Eticheta meniu - Restaurant langa ploiesti

TAGLIATELLE CARBONARA

350 gr / 72 lei
Textura cremoasă a sosului carbonara, acompaniată de guanciale crocant și tagliatelle* oferă copiilor o experiență culinară autentic italiană.
Eticheta meniu - Restaurant langa ploiesti

TAGLIATELLE CU SOS DE ROȘII ȘI LEGUME

350 gr / 62 lei
O alegere gustoasă, plină de culoare și nutrienți pentru cei mici: tagliatelle* cu sos bogat de roșii și legume proaspete.

Sharing is Caring

Eticheta meniu - Restaurant langa ploiesti

FOUR SEASONS BUTTER

170 gr / 38 lei
Direct din ferma noastră, pe drumul său către perfecțiune, untul capătă savori unice din Dealu Mare: salsa de leuștean, ardei iute, Fetească Neagră și trufe, acompaniat de: chiflă cu smochine* și franzelă franțuzească*.
Eticheta meniu - Restaurant langa ploiesti

VEGETARIAN MEZZE

390 gr / 72 lei
Cvartet vegetarian ce îmbină muhammara din ardei* copt cu fulgi de migdale, salată de tabouleh, salată de măsline și moutabal din vinete*, într-o explozie de arome și texturi, alături de baghetă franțuzească și pită*, oferind o experiență culinară mediteraneană rafinată și diversificată.

PLATOU CU FRUCTE DE MARE (MINIM 2 PERS.)

800 gr / 468 lei
Aromele Mediteranei aduse laolaltă pe un platou divin, prin texturi și combinații diferite, creat pentru a-l savura cu cei dragi: caracatiță*, stridii*, creveți de Argentina*, St. Jacques*, baby calamari* și midii verzi*.

PLATOU DE BRÂNZETURI ARTIZANALE

300 gr / 124 lei
Selecție de brânzeturi artizanale cu texturi și arome diferite, însoțite de dulceață de smochine și fructe proaspete. Acest preparat este partenerul perfect pentru o degustare de vinuri.

TOMAHAWK BLACK ANGUS AUSTRALIA

100 gr / 58 lei
Maturat 30 de zile și gătit la cuptorul cu cărbuni, acest preparat este deliciul suprem al iubitorilor de grill.

DORADA 1 KG+

100 gr / 38 lei
Dorada* gătită în stil mediteranean, „a la plancha”, stropită cu ulei de măsline și fresh de lămâie.

Garnituri

Eticheta meniu - Restaurant langa ploiesti

CARTOFI CHIPS

100 gr / 28 lei
Eticheta meniu - Restaurant langa ploiesti

PIURE DE CARTOFI CU TRUFE

200 gr / 36 lei
Eticheta meniu - Restaurant langa ploiesti

BROCCOLINI SOTE

80 gr / 42 lei
Eticheta meniu - Restaurant langa ploiesti

SPARANGHEL SOTE

100 gr / 42 lei
Eticheta meniu - Restaurant langa ploiesti

CIUPERCI KING OYSTER

150 gr / 32 lei

Salate Garnitură