Un spațiu eclectic, al Frumuseții, Rafinamentului şi Bunului Gust, născut din pasiunea Doamnei Timiş pentru locuri, tradiții şi obiceiuri, pasiune acumulată în călătoriile sale fizice, virtuale sau imaginare ce i-au inspirat, de a lungul vieții, mintea și sufletul.
Numele dăruit acestui loc, „1925”, este un omagiu adus anului construcției conacului, căruia familia Timiş îi va adăuga încă mulți alții, în ospitalitatea românească de familie. Îmbrăcat în boiserie din lemn masiv de stejar, cu elemente prețioase, sculptate manual, acest nou spațiu de la Casa Timiş transcende timpul şi îmbie la savurarea momentului prezent: “the sweetness of doing nothing”.
Stilul anglo-saxon este reprezentat prin fotolii şi canapele Chesterfield, mobilă cu linii clasice, decorațiuni English style sau tapetul inedit, din țesătură fină (realizat de artistul Melvyn Buckley), ce redă o scenă de golf din 1930. Atmosfera este completată de mocheta cu design patentat, adusă în premieră în România și realizată de Stevens and Graham, vechi producători de covoare şi mochete cu model scoțian de tartan. Mobilierul din coarne de căprioară şi din coarne rare din Africa de Sud este realizat de o firmă din Edinburgh.
Abonează-te și fii primul care este informat despre oferte, noutăți și evenimentele noastre
Meniu – 1 Decembrie 2023
***
Antreuri
Bunătăți cu tradiție (şorici, cârnați de mangaliță, fasole bătută cu jumări, chifteluțe de porc, slănină, tobă, caltaboș, salată de vinete, brânzeturi de la fermă, ceapă roșie de apă, ardei copt, muștar, hrean)
Ciorbă
Borş de cocoș
Ciorbă ardelenească cu afumătură
Ardei iute si smântână
***
Fel principal
Pastramă la grătar
Ciolan glazurat cu sos de vin roșu
Sarmale tradiționale cu smântană
Fasole la ceaun
Mămăligă
Murături
***
Desert
Cozonac cu nucă
Prăjituri românești
***
Vin fiert / Țuică fiartă
Apă plată / carbogazificată