fbpx

Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal

1. INFORMATII GENERALE PRIVIND PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Operatorul care prelucreaza date cu caracter personal prin intermediul www.casatimis.ro este societatea IMPEX CRIS TIM SRL, persoana juridica organizata in conformitate cu legislatia aplicabila, avand sediul in Bucuresti, Sectorul 1, Bucurestii Noi nr. 140, etaj 1, biroul E1.06, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40/9519/1991, avand CUI 1596921.

Operatorul IMPEX CRIS TIM SRL (denumit in continuare „Operatorul” sau „CRISTIM”) poate fi contactat la la sediul sus – mentionat sau la adresa de e-mail: dpo@cristim.ro; tel.: 40 21 20 20 200, fax: 40 21 20 27 400.

Continutul site-ului www.casatimis.ro se adreseaza exclusiv persoanelor fizice care au implinit in mod legal varsta de 18 ani.

Conform cerintelor Regulamentului nr. 679 din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor) precum si celor ale Legii nr. 190/2018 privind masurile de  aplicare a acestui Regulament, CRISTIM are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care le furnizeaza vizitatorii site-ului www.casatimis.ro (presupune doar vizitarea site-ului, fara a efectua rezervari la evenimente si/sau fara a achizitiona un voucher) si clientii (presupune efectuarea de rezervari camere sau pentru evenimente – corporate, public, social etc).

2. DATELE CU CARACTER PERSONAL PRELUCRATE DE OPERATOR PRIN INTERMEDIUL SITE-ULUI www.casatimis.ro

Operatorul colecteaza date cu caracter personal pe baza furnizarii voluntare de catre persoanele vizate (vizitatori ai site-ului). Categoriile de date cu caracter personal colectate depind de natura modului in care vizitatorul doreste sa interactioneze cu site-ul www.casatimis.ro.

Prelucram informatiile pe care le introduceti  pe Site atunci cand:

2.1.  efectuati o rezervare on-line, serviciu disponibil atat pe site-ul nostru cat si pe site-urile de profil turistic (ex. Booking.com, rentbyowner.com, viamichelin.com);

Datele colectate pentru efectuarea rezervarilor on-line pot viza atat camerele disponibile cat si evenimentele organizate (corporate, public, social etc).

Pentru rezervarea camerelor putem colecta, inclusiv de la partenerii nostri care ofera servicii de turism on-line, urmatoarele categorii de date cu caracter personal: date necesare pentru efectuarea rezervarilor (nume, prenume, adresa de e-mail, numar de telefon); date necesare efectuarii platii rezervarii (tip card, numarul cardului de credit/debit, numele titularului, data expirarii si codul de securitate); informatii despre sejurul turistului (data sosirii, data plecarii); informatii despre autoturismul turistului (numar de inmatriculare).

Pentru rezervari la evenimente (corporate, public, social etc) putem colecta, exclusiv prin intermediul site-ului, urmatoarele categorii de date cu caracter personal: date necesare pentru efectuarea rezervarilor (nume, prenume, numar de telefon, adresa de e-mail; date necesare pentru organizarea evenimentului (data aproximativa la care intentionti sa organizati evenimentul, numarul de invitati, preferinta dumneavoastra pentru locatie, respectiv: restaurant, terasa, pavilion, crama) precum si orice alte date cu caracter personal pe care le furnizati in mod voluntar completand campul „Mesaj” disponibil in formularul pentru rezervari sau dupa caz, prin transmiterea oricarui mesaj la adresa de e-mail de contact pusa la dispozitie in prezentarea fiecarui eveniment din sectiunea „Calendar”.

Va informam ca datele cu caracter personal nesolicitate de Operator si furnizate in mod voluntar de vizitator sau client prin completarea campurilor „Mesaj”, disponibile in formularele de pe site (contact, rezervari) sau prin intermediul e-mailurilor transmise la adresele de e-mail ale persoanelor responsabile pentru un anumit eveniment puse la dispozitie in prezentarea din sectiunea „Calendar” sau la orice alta adresa de e-mail disponibila pe site (de exemplu, contact@casatimis.ro) sunt eliminate sterse din evidentele interne, CRISTIM urmand sa se limiteze la prelucrarea datelor absolut necesare procesului de prelucrare in care se implica persoana vizata.

Datele colectate prin intermediul unor platforme online (ex. Booking.com, rentbyowner.com, viamichelin.com etc) vor fi prelucrate in conformitate cu Termenii si Conditiile acestora, precum si cu Politica de Confidentialitate si de Cookies aplicabila fiecarui Operator/Imputernicit in parte.

In vederea publicarii testimonialelor clientilor/oaspetilor Conacului Casa Timis pe site-urile de specialitate se va incheia un acord distinct cu fiecare persoana vizata in parte.

De asemenea, in vederea publicarii unor imagini ale Echipei Timis pe site-ul www.casacristim.ro se va avea in vedere incheierea unui acord distinct cu fiecare persoana vizata in parte.

2.2.   vizitati site-ul www.casatimis.ro;

Site-ul utilizeaza Google Analytics, un serviciu pentru analiza web, furnizat de Google. Google Analytics utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a ajuta un anumit website sa analizeze modul in care este utilizat site-ul nostru. Informatiile generate de fisierele de tip cookie cu privire la utilizarea site-ului (inclusiv adresa IP) vor fi transmise si stocate de Google pe serverele sale. Google va utiliza aceste informatii in scopul evaluarii utilizarii de catre vizitator a site-ului www.casatimis.ro, elaborand rapoarte cu privire la activitatea site-ului.

Informatii detaliate cu privire la Google Analytics si protectia datelor cu caracter personal (inclusiv modul in care puteti controla informatiile trimise catre Google) pot fi gasite la: https://policies.google.com/privacy/partners.

Pentru a impiedica monitorizarea prin acest tip de cookie, puteti instala un add-in pe browserul web utilizat (http://tools.google.com/dlpage/gaoptout).

2.3. achizitionati un voucher electronic;

In acest scop putem colecta urmatoarele categorii de date cu caracter personal: nume, prenume, adresa de e-mail, numar de telefon, tip card, numarul cardului de credit/debit, numele titularului, data expirarii si codul de securitate;

2.2. solicitati o oferta de servicii cazare sau organizare eveniment prin intermediul Formularului de Contact disponibil pe site;

In acest scop putem colecta urmatoarele categorii de date cu caracter personal: nume, prenume, adresa de e-mail, numar de telefon precum si orice alte date cu caracter personal pe care le furnizati in mod voluntar completand campul “Mesaj”;

2.3. va inscrieti la promotii, concursuri si campanii prin accesarea sectiunii “Campanii/”, in conditiile de prelucrare stipulate in Regulamentul Oficial aferent fiecarui eveniment organizat de catre Operator.

In acest scop putem colecta urmatoarele categorii de date cu caracter personal: pentru participanti- nume, prenume, adresa de e-mail, numar de telefon, voce; pentru castigatori- nume si prenume, adresa de livrare (domiciliu), adresa de e-mail, numar de telefon, cont bancar, semnatura, fotografie si orice alte date necesare pentru intrarea in posesia premiului pus la dispozitie de Operator;

2.3. ne sesizati prin reclamatii/ sugestii cu privire la calitatea serviciilor furnizate de Operator sau ne contactati in vederea furnizarii unei oferte de servicii prin intermediul Formularului de Contact disponibil pe site;

In acest scop putem colecta urmatoarele categorii de date cu caracter personal: nume, prenume, adresa de e-mail, numar de telefon, precum si orice alte date personale ce se furnizeaza voluntar prin completarea campului „Mesaj” disponibil in acest formular.

Datele furnizate voluntar prin intermediul formularului de contact sunt utilizate pentru a da eficienta solicitarii persoanei vizate exprimata prin completarea campului „Mesaj” sau dupa caz, pentru contactarea pe e-mail/telefonica cu privire la oferta solicitata.

2.4. vizitati paginile administrate de Operator, respectiv: Facebook (pagina denumita „Casa Timis”), Instagram (pagina denumita „casatimis”), LinkedIn (pagina denumita „Casa Timis”), YouTube (canalul denumit „Casa Timis”);

Prin intermediul paginilor administrate de CRISTIM, datele vizitatorilor sunt prelucrate pentru analiza impactului audientei.

Operatiunea de prelucrare vizeaza analiza numarului de like-uri pentru pagina, postari, comentarii, distribuiri, categoria, activitatea persoanelor de pe reteaua de socializare, inclusiv elemente de profil facute publice in mod voluntar de catre persoanele vizate precum: date demografice, sex, varsta precum si orice alte date furnizate de catre vizitatorii retelei de socializare pe care este accesata pagina apartinand Operatorului. Operatorul poate colecta involuntar si alte date dar care nu conduc la identificarea unica a persoanei vizate (numele fisierului solicitat, tipul de browser folosit, limba browser-ului utilizat, tipul de sistem de operare folosit, adresa IP a computerului utilizat pentru navigarea pe site, data si ora accesarii site-ului, cantitatea de date transferate, starea acesului-ex: transfer de fisere, disponibilitatea fisierului etc, continutul posibil al formularului de contact precum si alti parametri tehnici) furnizate de catre browserul internet prin intermediul caruia se face accesul la site si pot fi folosite de catre Operator pentru a imbunatati serviciile/produsele oferite clientilor sai. Astfel de informatii nu vor fi insa utilizate pentru a identifica vizitatorii site-ului si nu vor fi facute publice, altfel decat in conditiile descrise in prezenta Politica de Confidentialitate;

2.5. completati Chestionarul de satisfactie a clientului pentru a evalua calitatea serviciilor furnizate de Operator si va oferiti consimtamantul expres privind primirea unor oferte prin e-mail, inclusiv oferte speciale, noutati si evenimente.

In acest scop putem colecta urmatoarele categorii de date cu caracter personal: prenume, iar in cazul in care va exprimati consimtamantul expres, prin bifarea casutei aferente, se va solicita si adresa de e-mail la care doriti sa se faca respectivele comunicari de marketing (oferte, inclusiv oferte speciale, noutati si evenimente ce vizeaza activitatea operatorului sau a partenerilor acestuia in cadrul unor parteneriate de cobranding/alte parteneriate similare ce au ca scop promovarea de servicii/produse ale partenerilor).

Furnizarea acestor date cu caracter personal nu conditioneaza posibilitatea clientului de a transmite evaluarea serviciilor oferite de catre Operator.

Retragerea consimtamantului se poate face oricand, printr-o manifestare de vointa libera, specifica, informata si lipsita de ambiguitate, respectiv prin accesarea butonului “dezabonare” din corpul email-ului transmis in scop de comunicare marketing.

2.6.  utilizati serviciul Wi-Fi Casa Timis pus la dispozitie in locatia in care operatorul desfasoara activitate si cand va oferiti consimtamantul expres privind primirea unor oferte prin e-mail, inclusiv oferte speciale, noutati si evenimente.

In cazul in care utilizati serviciul Wi-Fi dar nu doriti sa va exprimati consimtamantul pentru comunicari privind oferte speciale, nouati si evenimente, operatorul se va limita in a prelucra datele strict necesare utilizarii retelei de internet in conditii de siguranta din punct de vedere al securitatii. In acest scop vom colecta numele si prenumele, adresa de e-mail, ziua de nastere (optional, pentru transmiterea de comunicari personalizate cu privire la serviciile noastre si ale partenerilor in conditiile expuse in prezenta politica).

Nefurnizarea zilei de nastere nu conditioneaza posibilitatea clientului de a utiliza serviciul Wi-Fi pus la dispozitie de Operator

Retragerea consimtamantului se poate face oricand, printr-o manifestare de vointa libera, specifica, informata si lipsita de ambiguitate, respectiv prin accesarea butonului “dezabonare” din corpul email-ului transmis in scop de comunicare marketing.

3. SCOPURILE SI TEMEIURILE PRELUCRARII

Operatorul prelucreaza datele cu caracter personal furnizate prin intermediul www.casatimis.ro in urmatoarele scopuri si temeiuri legale:

  • in scopul prestarii serviciului, pentru efectuarea rezervarilor on-line, serviciul disponibil atat prin intermediul site-ului www.casatimis.ro cat si prin intermediul site-urilor de specialitate, pentru vanzarea voucherelor electronice si pentru a raspunde solicitarilor formulate pe site legate de rezervari sau de vouchere (prin completarea formularului de contact in functie de optiunea exprimata de persoana vizata);
  • in baza consimtamantului expres al utilizatorului site-ului in scopuri de marketing, pentru trimiterea de newslettere/oferte personalizate, inclusiv cu privire la produsele partenerilor nostri, in baza unor parteneriate tip cobranding/alte parteneriate similare ce au ca scop promovarea de servicii/produse ale partenerilor, in format exclusiv electronic;
  • in interes legitim, imagini din cadrul evenimentelor organizate (asa cum acestea sunt prezentate in cadrul sectiunilor „Povestea ta la conac”- „Nunta la conac”, „Botez la conac”, „Evenimente sociale”, „Evenimente corporate”), pentru a raspunde cerintelor clientilor privind capacitatea locatiilor pentru evenimente puse la dispozitie de CRISTIM;
  • in interes legitim, datele colectate prin Google Analytics si prin intermediul paginilor administrate de Operator;
  • in interes legitim, datele colectate prin intermediul sistemului de Wi-Fi pus la dispozitie in locatia Casa Timis (exceptie- consimtamantul expres, furnizat separat in conditiile prevazute in prezenta politica);
  • in interes legitim, datele personale colectate involuntar, pentru a intelege nevoile si asteptarile clientilor si pentru imbunatatirea serviciile/produselor oferite.

Prin completarea oricarui formular disponibil pe site-ul www.casatimis.ro sau a inserarii adresei de e-mail pentru comunicari de marketing ori a oferirii consimtamantului in scopuri de marketing pe orice material pus la dispozitie de Operator sau de un partener al acestuia ce colecteaza consimtamantul in scopuri de marketing pentru Operator, fiecare utilizator si-a exprimat consimtamantul ca Operatorul sa prelucreze datele acestuia cu caracter personal, in conformitate cu scopurile declarate in prezenta Politica de Confidentialitate, cu respectarea prevederilor Regulamentului nr. 679 din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor) si cu a prevederilor nationale in vigoare si cu cele ale Legii nr. 190/2018 privind masurile de aplicare ale acestui Regulament;

Operatorul poate dezvalui datele cu caracter personal ale vizitatorilor site-ului www.casatimis.ro angajatilor autorizati sau altor companii cu care se afla in relatii de parteneriat pentru ca acestea sa le prelucreze in numele Operatorului, dar numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora si numai in scopurile mentionate in prezentul document, prin care tertul garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare, dupa cum urmeaza: furnizorilor de servicii de marketing, furnizorilor de servicii de plata/bancare sau alte servicii, furnizate de companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a produselor si serviciilor noastre, furnizor servicii website.

Operatorul va dezvalui informatiile personale colectate in scopurile precizate in prezentul document atunci cand acest lucru este necesar pentru respectarea legii si/sau la solicitarea autoritatilor competente, in vederea punerii in aplicare a Termenilor si Conditiilor de utilizare; pentru protejarea dreptului de proprietate sau siguranta Operatorului, a clientilor nostri sau a altor persoane. Aceasta include schimbul de informatii cu alte companii si organizatii pentru protectia si reducerea riscului impotriva fraudei. Aceste cazuri nu includ vanzarea, inchirierea, partajarea sau dezvaluirea in alt mod a unor informatii personale de identificare de la clienti in scopuri comerciale, incalcand angajamentele stabilite in Termeni si Conditii.

In prelucrarea datelor cu caracter personal, Operatorul va actiona in mod legal, echitabil si transparent. Prelucrarea datelor se realizeaza in scopuri determinate, explicite si legitime. Procesarea datelor este adecvata si limitata, doar in raport de necesitatea realizarii scopului pentru care acestea au fost colectate. Datele cu caracter personale vor fi retinute doar pe perioada de timp necesara indeplinirii scopurilor pentru care sunt procesate, iar prelucrarea se va realiza de o maniera adecvata pentru asigurarea securitatii si integritatii datelor.

Daca nu doriti sa folosim informatiile personale pe care le colectam pentru a permite optimizarea Serviciilor sau pentru a permite tertilor colaboratori sa personalizeze anunturile pe care vi le afisam, va rugam sa va exprimati optiunea in acest sens in conformitate cu pct. 4 al prezentului document sau sa procedati la dezinstalarea cookie-urilor corespunzatoare avand optiunea de a urma etapele prezentate in Politica de Cookies.

Pentru asigurarea legalitatii prelucrarii datelor cu caracter personal, Operatorul isi asuma responsabilitatea implementarii unor masuri tehnice si organizatorice corespunzatoare pentru protectia impotriva accesului neautorizat, a utilizarii, alterarii sau distrugerii datelor cu caracter personal conform legslatiei in vigoare aplicabile datelor cu caracter personal.

4. DREPTURILE PERSOANELOR VIZATE

In baza unei cereri scrise, datate, semnate si expediate la adresa de contact a Operatorului prezentata la pct. 1, va puteti exercita drepturile legale de care dispuneti in calitate de persoana vizata, in conformitate cu dispozitiile Regulamentului  nr. 679/2016, respectiv:

  • Dreptul de acces inseamna dreptul persoanei vizate de a obtine o confirmare din partea Operatorului cu privire la faptul ca sunt prelucrate sau nu datele cu caracter personal care privesc persoana in cauza si, in caz unui raspuns afirmativ, se va putea obtine acces la datele respective si la informatii privind modalitatea in care sunt prelucrate datele respective.
  • Dreptul la rectificare se refera la corectarea, fara intarzieri nejustificate, a datelor cu caracter personal inexacte. Rectificarea va fi comunicata fiecarui destinatar la care au fost transmise datele, cu exceptia cazului in care acest lucru se dovedeste imposibil sau presupune eforturi disproportionate din partea Operatorului.
  • Dreptul la stergerea/eliminarea datelor (“dreptul de a fi uitat”) semnifica dreptul persoanei vizate de a solicita sa fie sterse datele cu caracter personal, fara intarzieri nejustificate, in cazul in care se aplica unul dintre urmatoarele motive: acestea nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate; persoana in cauza decide sa isi retraga consimtamantul si nu exista niciun alt temei juridic pentru prelucrare; persoana in cauza se opune prelucrarii si nu exista motive legitime care sa prevaleze; datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal; datele cu caracter personal trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale; datele cu caracter personal au fost colectate in legatura cu oferirea de servicii ale societatii informationale.
  • Dreptul la restrictionarea prelucrarii poate fi exercitat in cazul in care se contesta exactitatea datelor prelucrate de Operator, pe o perioada care permite verificarea corectitudinii datelor; prelucrarea este ilegala, iar persoana in cauza se opune stergerii datelor cu caracter personal, solicitand in schimb restrictionarea; in cazul in care Operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrarii, dar persoana in cauza le solicita pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta; in cazul in care persoana s-a opus prelucrarii pentru intervalul de timp in care se verifica daca drepturile legitime ale Operatorului prevaleaza asupra celor apartinand persoanei vizate.
  • Dreptul la portabilitatea datelor se refera la dreptul persoanei vizate de a primi datele personale intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat si la dreptul ca aceste date sa fie transmise direct altui operator, insa doar daca acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic.
  • Dreptul la opozitie vizeaza dreptul utilizatorului site-ului de a se opune prelucrarii datelor personale atunci cand prelucrarea este necesara pentru indeplinirea unei sarcini care serveste unui interes public sau cand are in vedere un interes legitim al Operatorului. Atunci cand prelucrarea datelor cu caracter personal are drept scop marketingul direct, persoana vizata are cu precadere dreptul de a se opune prelucrarii in orice moment.
  • Dreptul la rectificare se refera la corectarea, fara intarzieri nejustificate, a datelor cu caracter personal inexacte. Rectificarea va fi comunicata fiecarui destinatar la care au fost transmise datele, cu exceptia cazului in care acest lucru se dovedeste imposibil sau presupune eforturi disproportionate din partea Operatorului.

In situatia in care se constata ca drepturile prevazute in Regulamentul nr. 679/2016 au fost incalcate, orice persoana vizata are posibilitatea de a se adresa Autoritatii Nationale pentru Supravegherea Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (A.N.S.P.D.C.P.) prin depunerea unei plangeri.

Datele de contact ale A.N.S.P.D.C.P. sunt urmatoarele: Bucuresti, B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod postal 010336; Telefon: +40.318.059.211/+40.318.059.212; Fax: +40.318.059.602; E-mail: anspdcp@dataprotection.ro; Pagina web: www.dataprotection.ro.

Stocarea datelor cu caracter personal

Datele cu caracter personal sunt prelucrate pe teritoriul Uniunii Europene. Acestea sunt retinute pentru o perioada adecvata scopului pentru care au fost prelucrate. Ca regula, datele cu caracter personal prelucrate sunt eliminate prin stergere din evidentele electronice imediat dupa prestarea serviciului care a impus colectarea acestora, durata de retentieneputand depasi in niciun caz 2 (doi) ani de la momentul colectarii.

Modificarea Politicii de Confidentialitate

Daca este necesara o schimbare a prezentei Politici de Confidentialitate, Operatorul va publica respectivele modificari pentru a asigura o informare corecta si completa privind  prelucrarea datelor.

Ultima actualizare: 14.12.2020