fbpx

Momente memorabile

O experiență senzorială complet unică

La Casa Timiş ceea ce îşi doresc oaspeţii noştri este foarte preţios pentru noi. Aşa că ţi-am pregătit o serie de activităţi care să complementeze experienţa senzorială de la conac.

Răsfaţă-te cu deliciile culinare pregătite cu îndeletnicire şi pasiune, relaxează-te în lounge cu un pahar de vin şi descoperă la ce ne-am gândit pentru a-ţi crea prilejul unor trăiri memorabile. Vrei să te relaxezi şi să descoperi pe-ndelte monumentele culturale şi vini-viticole ale zonei sau eşti plin de adrenalină? Ne-am gândit la toate posibilităţile. Te îndrumăm către experiențe memorabile și povești ce abia așteaptă să fie trăite.

Porneşte pe Drumul Vinului

Casa Timiș este situată în apropierea Drumului Vinului din Prahova, un traseu care urmează un segment dintr-un drum al vinului folosit în vremurile de demult de negustorii romani.   Beneficiind de aceleaşi condiţii geografice şi climaterice ca regiunile Bordeaux şi Toscana, drumul este străjuit de povârnișurile dealurilor pe care se întind la soare hectare de viță de vie.

Vinul și degustările de vin Casa Timiş

La Casa Timiş vinul este liantul relaţiilor dintre oameni. El este mai mult decât un alcool, este o fiinţă vie, sensibilă şi plină de caracter cu care putem comunica. Poveştile unicităţii terroir-ului, ale ploii şi soarelui, ale parfumului de veacuri sunt împletite cu metode moderne de prelucrare a strugurilor.  Vinul Casa Timiş este depozitat în celebrul tunel al Regelui din Sinaia, proprietate a familiei Timiş unde energetica muntelui, temperatura constantă și umiditatea controlată ajută la conservarea și învechirea vinului.

Podgoria care an de an se autodepăşeşte pentru a dărui struguri parfumaţi din care se creează vinuri speciale se află la Ceptura şi are o suprafaţă de 40 hectare. Pe întinsul ei se cultivă soiurile Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Fetească Regală, Tămâioasă Românească, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Chardonnay, Shiraz și Merlot din care se produce vinul Casa Timiş robust şi parfumat, aromat şi delicat.  Casa Timiş organizează degustări de vin din soiuri pur româneşti ca Fetească Neagră, Fetească Regală, Tămâioasă Românească şi cupaje cu soiuri internaţionale complementate de deliciile gourmet pregătite cu pasiune, dăruire şi respect faţă de oaspeţi.

Exploreaza domeniul Casa Timiș cu bicicletele sau karturile

Printre dealuri cu gene de soare şi rânduri de viţă de vie cât vezi cu ochii ţi-am pregătit o plimbare cu bicicleta pentru a te bucura de momentele petrecute în aer liber alături de întreaga familie.  De la mic la mare, bicicletele de la Casa Timiş vă aşteaptă pentru a putea descoperi natura ce înconjoară conacul şi pentru a vă reîncarca cu energie.   Iar la întoarcere vă aşteaptă preparate culinare deosebite.

Plimbări pe dealuri şi printre rândurile de vie

Pentru cei care doresc un moment de serenitate, o plimbare printre rândurile perfect paralele de Merlot, Sauvignon Blanc și Shiraz este locul de început pentru a vă bucura de această oază de linişte perfectă, de natură în adevărata sa splendoare şi de o binemeritată destindere în aer liber.  O asemenea călătorie poate fi desăvâşită cu un singur lucru: degustarea vinului Casa Timiş.

Vizite la cramele din Dealu Mare

O picătură… de istorie la doi pași de Casa Timiș