fbpx
Arta gustului și pasiunii de a trăi

Domeniul Timiș

Acasă » Domeniul Timiș

Casa Timiș: Conac, Restaurant, Podgorie

Ai ajuns. Ridici capul şi îţi dai seama că te-ai întors în timp, eşti într-un alt secol: România interbelică cu un caracter puternic şi idealist. Paşii te duc pe o alee cu iarba tăiată atent şi privirea ţi se îndreaptă către rândurile paralele de Cabernet Sauvignon ce se opun jocului aleatoriu al strugurilor.

Aici timpul se scurge diferit. Liniile ceasului sunt luni şi ani, nu ore și minute. Nimic nu te grăbeşte. Cauţi în tine cuvinte să descrii ceea ce simţi şi nu găseşti. Simţurile iţi sunt trezite şi imaginaţia provocată. Iţi vin în minte momente boeme româneşti pe care le-ai văzut doar în poze.  

Aerul proaspăt te răcoreşte şi te scutură din visare. Ai vrea să intri, dar terasa te cheamă şi via te reţine. Strugurii iţi vorbesc într-un dialect arhaic pe care nu l-ai mai auzit, însă acum parcă îl întelegi. Îţi spun ceva de-o cupă de emoţie cu păduri de salcâmi, citrice, o catifea arămie cu parfum de trandafiri şi un roşu intens și violaceu cu o amintire de tabac de la butoaiele de stejar. E adevărat: In vino veritas.

Le laşi în urmă cu greu şi intri. Înăuntru camere generoase, elegante și pline de caracter îţi vorbesc distinct şi convingător de vremuri de altădată şi o bucătărie cu bunătăţi de tradiţie în spirit gourmet te-așteaptă. Descoperi că servirea mesei este un adevărat ritual şi poate fi făcută unde pofteşte oaspetele: în restaurant, pe terasă sau în crama răcoroasă. În conac, simplitatea naturii din vie este înlocuită de alchimia dintre sticlă, cărămidă şi lemn – un alt soi de puritate.

Acesta este domeniul Casei Timiș și acum că l-ai aflat şi tu faci parte din el. Un omagiu adus artei gustului și pasiunii de a trăi plenar în bucurie, o reflexie a familiei Timiș.