fbpx
Arta gustului și pasiunii de a trăi

Domeniul Timiș

Acasă » Domeniul Timiș

Casa Timiș: Conac, Restaurant, Podgorie

Ai ajuns. Îți înalți privirea şi realizezi că te-ai întors în timp, ai pătruns într-un alt secol: ești în plin interbelic. Paşii te poartă pe o alee cu iarbă atent tăiată. Admiri rândurile paralele de vie Cabernet Sauvignon care dialoghează cu jocul aleatoriu al boabelor de struguri. Aici timpul stă pe loc. E liniștit ca apele lacurilor de pe domeniul Timiș. Limbile ceasului sunt luni şi ani, nu ore și minute. Nimic nu te grăbeşte. Cauţi cuvinte care să descrie ceea ce simţi. Nu găseşti, dar îţi vin în minte fotografii alb-negru ce imortalizează bucuria de a trăi intens și sofisticat. Dulcea boemă de altădată… Nostalgie. La noi, trecerea timpului devine o petrecere.

Aerul proaspăt te răcoreşte şi te scutură din visare. Ai vrea să intri, dar terasa te cheamă şi via te reţine. Strugurii îţi vorbesc într-un dialect arhaic pe care nu l-ai mai auzit, însă acum parcă îl înțelegi. Îţi spun ceva de-o cupă de emoţie cu păduri de salcâmi, citrice, o catifea arămie cu parfum de trandafiri şi un roşu intens și violaceu cu o amintire de tabac de la butoaiele de stejar. E adevărat: In vino veritas.

Le laşi în urmă cu greu şi intri. Înăuntru camere generoase, elegante și pline de caracter îţi vorbesc distinct şi convingător de vremuri de altădată şi o bucătărie cu bunătăţi de tradiţie în spirit gourmet te-așteaptă. Descoperi că servirea mesei este un adevărat ritual şi poate fi făcută unde pofteşte oaspetele: în restaurant, pe terasă sau în crama răcoroasă. În conac, simplitatea naturii din vie este înlocuită de alchimia dintre sticlă, cărămidă şi lemn – un alt soi de puritate.

Acesta este domeniul Casei Timiș și acum că l-ai aflat şi tu faci parte din el. Un omagiu adus artei gustului și pasiunii de a trăi plenar în bucurie, o reflexie a familiei Timiș.