fbpx

Muralul Casa Timiș

Acasă » Restaurante » Veranda dintre vii » Muralul Casa Timiș

Vie. Vin. Viață

În podgorie, în cramă, în fiecare sticlă de vin creată și fiecare colț al Casei Timiş. Am decis astfel ca sigurul perete al Verandei dintre Vii, restaurantul mediteranean al Casei Timiș, să devină un canvas pe care să redăm o imagine din 1925, anul construcției conacului, ce readuce la viață modul tradițional artizanal de prelucrare a strugurilor, care stă la baza inovațiilor vini-viticole de astăzi.

Le porte Italia. Pictori venețieni. Sinopie.

La fel de speciali au fost și colaboratorii noștri pe acest proiect devenit o capodoperă.

Le Porte Italia a fost fondată acum 30 de ani de Enrico Lenarduzzi care a dorit să readucă la viață istoria tradițională venețiană a decorării manuale.

Artiștii Le Porte Italia au studii la Academia de arte din Veneția și Florența, iar colaborările lor merg până la maeștri ai sticlei Murano și la țesături antice pentru a putea răspunde oricărei cereri, de la un singur element creat până la proiecte complexe precum Castello di Casole, Egerton Hotel, Ashford Castle, Gran Canale Property, Maison de la Mer, Palazzo Molin, Palazzo dell’Angelo și recent, muralul Casa Timiș.

Majoritatea lucrărilor lor sunt în Statele Unite, Marea Britanie, Elveția, Austria, Portugalia și recent Orientul Mijlociu și India. Îi puteți găsi și la Il Salone del Mobile în Milan-unde i-am descoperit și noi-Maison d’Objets în Paris și Decorex în Londra.

Marco Mazzilli și Giuliano Amendola, cei doi artiști venetieni care într-un timp record de două săptămâni au realizat cei 21 metri de mural la Casa Timiș, au folosit o tehnică făcută celebră de Michelangelo în Renaștere, SINOPIA, ce reprezintă etapa frescă care constă în desenarea unei schițe pregătitoare prin crearea unor mici puncte ce urmează conturul preliminar. După finalizarea acestui pas, desenul este acoperit progresiv cu un strat de praf ce va reprezenta punctul de plecare pentru lucrarea realizată.

Cât despre Muralul Casa Timiș din Veranda dintre Vii putem spune cu încredere că este mai mult decât o capodoperă artistică, este o scenă cu valențe educaționale, o poveste inspirată din vechia tradiție de producere a vinului ce pornește de la zdrobirea strugurilor și transformarea lor în must.

Vă invităm să treceți pragul Casei Timiș și să simțiți emoția pe care o produce o astfel de creație măreață ce desăvârsește geniul arhitectural al Verandei dintre Vii!