fbpx

Ziua Internațională a IEI la Casa Timiș

SOLD OUT!

Pe 24 iunie, Casa Timiş sărbătoreşte Ziua Internațională a IEI!

Ni se alătură în sărbătoare Iuliana Tudor – adevărată promotoare a tradițiilor și muzicii autentice românești, de peste 20 de ani!
Simbol al identității populare româneşti, al bucuriei de viață, al recoltelor bogate ce vor veni, al ospitălității şi al trainiciei tradițiilor româneşti, IA este parte din identitatea culturală românescă!

Acest veşmânt înnobiliază spiritul românesc şi ne face UNICI ÎN LUME!

Celebrată în peste 50 de ţări şi 300 de localităţi, de pe şase continente, Ziua Internațională a IEI este un prilej de conectare cu cei dragi, dar şi cei aflaţi departe de casă, însă mereu cu sufletul aproape de neamul şi tradițiile româneşti.

Vă invităm să celebrăm împreună valorile româneşti alături de cei mici, să vă bucurați de acestă splendidă zi la Casa Timiş, îmbrăcați în straie de sărbătoare şi să descoperiți tradițiile fermecătoare ale românilor în cadrul unei EXPOZIȚII DEOSEBITE cu II, realizată în foişorul Casei Timiş.

Avem invitați doi artizani români care ne vor povesti şi arăta cum noi românii, de secole, coasem şi scriem poveşti pe iile românești!

Ii cu Poveşti, de care sunt îndragostiți toți copii şi tinerii şi le poartă ca un veşmânt special.

Cei mici vor putea afla istoria IEI, diferențele regionale şi diferite modele care se pot coase.

Alături de Iuliana Tudor, Casa Timiş organizează CONCURSUL “Povestea RomânIEI mele” – în care oaspeții noştri vor avea ocazia să împărtăşească povestea IEI pe care o poartă şi să câştige unul din cele 3 premii:

PREMIUL I
O lE unică, tradițională, cusută manual de artizanii prezenți la Casa Timiş
PREMIUL II
O degustare de vin Casa Timiş pentru 2 persoane
PREMIUL III
O selecție specială de vinuri Casa Timiş

Chef Nico Lontras a creat alături de Echipa Casa Timiş un meniu tradițional românesc ce sărbătoreşte traditiile unice ale românilor şi vă invită să vă reîndragostiți de gustul autentic românesc, ridicat la rang de artă.

Data: 24 iunie 2021
Ora: 18:00

SOLD OUT!

Meniu

249 Lei/persoană

***

STARTER

Pâine cu maia şi unt cu trufe
Cremă de fasole cu sfeclă şi bomboane de porc
Hamsii cu sos de usturoi
Salată de vinete cu roşii colorate
Pastramă de rață afumată cu ridichi murate şi alune de pădure

INTERMEDIAR

Sorbetto de țuică

FEL PRINCIPAL LA GRĂTAR

Antricot de vită românescă maturată 30 zile cu muştar de casă, ardei copt şi sos de vin roşu Casa Timiş

DESERT

Tartă cu mere şi înghețată de lavandă şi sos de caramel sărat

Apă plată / carbogazeificată

Micuții oaspeți cu vârsta între 1-3 ani beneficiază de gratuitate, iar cei între 3 și 11 ani beneficiază de o reducere de 50%, copiii peste 12 ani achita integral.

***

Micuții oaspeți cu vârsta între 1-3 ani beneficiază de gratuitate, iar cei între 3 și 11 ani beneficiază de o reducere de 50%, copiii peste 12 ani achita integral.

SOLD OUT!