fbpx

Brunch „Culinary Journey” cu Chef Nico Lontras

Acasă » Noutăți » Brunch „Culinary Journey” cu Chef Nico Lontras

SOLD OUT!

Cum arată o duminică perfectă? Porneşte într-o călătorie culinară cu Chef Nico Lontras!

Ce este Brunch-ul la Casa Timiş?

Este mai mult decât o combinaƫie fascinantă de mic dejun şi prânz, este un moment în care te poƫi relaxa după o săptămână încărcată şi unde te poƫi bucura de o întreagă experiență culinară ce îşi propune să te poarte într-o călătorie de fiecare dată diferită şi surprinzătoare.

Călătoria pe care vi-o propunem este un moment al explorării gusturilor alături de bucuria tihnei de duminică şi de familie, contemplând un peisaj care, indiferent de anotimp, te surprinde şi te învăluie într-o atmosferă de poveste – a locului şi a naturii omniprezente.

Când, Unde, Cum?

Duminică, 19 ianuarie, între orele 11:30 – 16:00, te invităm la Casa Timiş, în restaurantul Veranda dintre Vii și în Restaurant Casa Timiș cu o atmosferă caldă și relaxantă cu muzică live și o adevărată panoplie de arome și tradiții culinare, să petreci o zi de neuitat alături de familie sau prieteni, pentru ca noi să ne ocupam de starea voastră de bine.

Copiii au, de altfel, un loc de joacă creat special pentru ei afară.

Micuƫii oaspeƫi cu vârsta intre 1-5 ani beneficiază de gratuitate, iar cei între 6 și 10 ani beneficiază de o gratuitate de 50%.

Cine va găti?

Chef Nico Lontras a petrecut 20 de ani în Europa de Nord. În anul 2003 a fost Bucătarul Anului în Irlanda pe care a reprezentat-o în două competiƫii internaƫionale de unde s-a întors cu două medalii de aur.

Ulterior, a petrecut 7 ani în Estonia, apoi si-a completat experienƫa în Norvegia pentru câƫiva ani, dar a facut şi stagii de pregătire în Islanda şi Spania.

În toată această perioadă a avut şansa de a lucra doar în restaurante cu specific internaƫional, alături de chefi din toată lumea, în restaurante de fine dining, experienƫe ce l-au completat şi elevat profesional.

A fost adus special în Romania, unde a fost unul din cei 3 chefi ai celebrului restaurant Aqua.

În anii petrecuti pe alte meleaguri, a fost frecvent întrebat despre bucataria romaneasca şi i se cerea să pregateasca preparate românesti la nivel de fine dinning.

Reîntors în România, cu dor de plaiurile românesti, a petrecut 2 ani străbătând ƫara pentru a întelege gastronomia romanească actuală. Cu o experienƫă deosebită adaugată în anii petrecuƫi în străinătate Chef Nico Lontras s-a decis să se dedice „reinterpretării” bucătariei românesti şi actualmente este cunoscut pentru această direcƫie pe care o propune din pasiune.

Te aşteptăm pe 19 ianuarie să pornim într-o adevărată călătorie culinară ce are ca punct de pornire Casa Timiş, în arealul viticol Dealu Mare, unde vei descoperi preparate româneşti reinterpretate cu creativitate şi o nota personală de chef Nico Lontras, dar şi preparate internaƫionale ce te vor purta prin întreaga lume!

Meniu

***

Ciorbă de iarnă

Seljanka – ciorbă cu castraveƫi muraƫi
Tom ka – cu lapte de cocos şi pui

***

Bufet rece

Salată asiatica cu edamame, legume julienne şi sos de ghimbir cu miere
Salata Caesar à la Chef
Salată cu avocado, mozzarella, roşii şi rucola cu dressing de pesto
Salată de dovleac copt cu prosciutto, carpaccio de ciuperci şi brânza de Horezu
Salată de sfeclă roşie cu cimbru şi oƫet balsamic
Paté de raƫă cu glazură de merişoare
Pesto de leuştean
Fasole bătută cu trufe
Salată de cartofi cu sfeclă şi hrean
Guacamole
Tabouleh
Salsa de roşii cherry cu pesto de pătrunjel

***

Bufet cald

Somon cu sos de soia, chili, lime & coriandru
Paella cu fructe de mare
Sarmale de vită în foi de viƫă şi sos de gulash
Coaste de porc afumate în sos săsesc cu usturoi şi roşii
Roast beef

***

Garnituri

Morcovi glazuraƫi cu miere şi scorƫişoară
Piure de ƫelină
Piure de mazăre
Mămăligă cu trufe
Fasole soté
King oyster
Sparanghel soté

***

Desert

Platou fructe
Platou brânzeturi premium
Chocolate oblivion
Plăcintă cu dovleac

***

Apă plată/minerală

***