fbpx

Media

Rémy Martin & Casa Timiş: Team Up for Excellence!

Pe 19 mai Chef Nico Lontras, Executive Chef Casa Timiș şi echipa Remy Martin au creat un concept de excepție – Cognac Tasting & Food Pairing – pentru a le oferi invitaților și oaspeților Remy Martin & Casa Timiș o experiență multisenzorială incomparabilă…. (citește mai departe pe avantaje.ro)

24 iunie: Ziua Internaţională a Iei, dar și sărbătoarea Sânzienelor: o lume în care fantastical și magia domnesc pentru o noapte

Pe 24 iunie, românii celebrează sărbătoarea Sânzienelor. În noaptea ce precede această zi, minunile sunt posibile, forţele benefice, dar şi cele malefice stăpânesc Pământul. Şi tot în 24 iunie se sărbătoreşte, începând din 2013, Ziua Internaţională a Iei… (citește mai departe pe jurnalul.ro)

CEA MAI TARE EXPERIENTA GASTRONOMICA IN ROMANIA – CASA TIMIS – CONACUL DIN PODGORIE

Pe lista mea cu destinatii spectaculoase din Romania se afla de buna vreme si Casa Timis. La cateva ore bune de condus dinspre Cluj-Napoca spre Chitorani, judetul Prahova, pe dealuri brazdate cu hectare de vie si un peisaj care te duce cu gandul la Toscana sau Bordeaux, se afla Domeniul Timis. Am ajuns intr-o dupa-amiaza de vineri iar gazdele ne-au intampinat cu zambetul pe buze si ospitalitatea Casei care avea sa ne cucereasca… (citește mai departe pe sandrab.ro)

GastroXperience Remy Martin & Casa Timiș: un dineu strălucitor semnat de Nico Lontras, Ioan Șușală și echipa

Colțunaș crocant cu carne de rață marinată în cognac. Tarte Tatin din foie gras cu jeleu de Remy Martin VSOP. Homar cu sos de Remy Martin Accord Royale 1783. Piept de rață cu baby broccoli, piure de morcovi cu ghimbir și sos de Remy Martin XO. Desert Gustul pădurii de ciocolată, trufe și sos de caramel cu Remy Martin XO. Brânzeturi artizanale românești cu dulceață de caise și Remy Martin XO. N-a fost meniul unui dineu de la Casa Albă, ci modul în care Chef Nico Lontras (foto sus), Chef Ioan Șușală și echipa lor de la Casa Timiș, din Dealu Mare, și-au răsfățat oaspeții – în mod strălucitor, am verificat personal! – la evenimentul GastroXperience Remy Martin… (citește mai departe pe vinul.ro)

70 de branduri românești de vin și câteva podgorii cu prestigiu

Murfatlar provine din turcescul „muruvet”, însemnând „om bun, generos”, Cotnari se referă la „meșteșugul cotitului butoaielor”, în timp ce Miniș-Măderat este una dintre cele mai vechi podgorii din țara noastră, iar Dealu Mare își proclamă vinul ca fiind unul „uleios, tare şi durabil”. Cultivarea viței de vie este un obicei cu tradiție în România, iar dacă nu mă crezi, poți să te uiți în familia ta: cu siguranță cineva are grijă toamna de podoaba de struguri și de „împărtășania” cu vinul de mai târziu… (citește mai departe pe coverstories.ro)

Familia Timiş de la Cris-Tim plănuieşte construirea unui hotel în următorii cinci ani

Familia Timiş, care deţine producătorul de mezeluri Cris-Tim, cât şi unitatea de cazare Casa Timiş, are în plan construirea unui hotel în următorii cinci ani. Pe termen scurt, antreprenorii au în plan construirea unor capacităţi de cazare în zona în care se află conacul care adăposteşte Casa Timiş. (zf.ro)

Conacul de poveste, aproape de București, locul unde s-a inventat răsfățul

Dacă îți dorești un loc care să te mai scoată din rutina ta de zi cu zi, cu bucate bune, cu vin și cu liniște, Casa Timiș este locația potrivită să-ți dai un restart și să mai uiți de ale tale. Este conacul de poveste, unde grijile dispar și unde vei trăi pentru câteva zile ca boierii de altădată. Vei intra într-o lume a rafinamentului și a răsfățului, pentru că totul este gândit în cel mai mic detaliu pentru confortul oaspeților care le trec pragul. (calatorinbascheti.ro)

Pensiuni aproape de București. Top 10 cele mai frumoase pensiuni aproape de București

Dacă vă doriți o escapadă într-un loc special, modern, luxos, care să vă facă să mai uitați de viața agitată, Casa Timiș este locul potrivit să vă răsfățați pentru câteva zile. Este un conac superb, ridicat la începutul secolului al XX-lea, în mijlocul unei podgorii, și restaurat cu mult bun gust. De cum pășești pe porțile conacului, intri într-o lume a autenticului, a boierilor de altădată și nu vei mai vrea să pleci. Sunt bucate alese, vinuri unicat, făcute special în podgorie, pe care doar aici le găsești și camere mobilate cu mult bun gust și rafinament. Este locația ideală pentru cei care vor să mai scape puțin de rutina orașului și să intre într-o lume de poveste. (citeste mai departe pe calatorinbascheti.ro)

Farmecul interbelic reinventat de Casa Timiș

Anul 2018 a marcat intrarea familiei fondatoare Cris-Tim în domeniul Ospitalității. Cunoscuți datorită poziției puternice din industria alimentară, familia Timiș avea deja experiența necesară în domeniul viti-vinicol deoarece deține 40 de hectare de viță de vie în arealul Dealu Mare. Achiziționarea conacului construit în 1925, împreună cu cele 5 hectare de vie din jurul său, a constituit începutul aducerii la gloria binemeritată a domeniului din satul Chițorani din apropiere de Ploiești. (citeste mai departe pe horecainsight.ro)

PARTEA 5: Casa Timis

Stiti povestea cu locurile aproape de casa pe care le lasi mereu pentru “mai tarziu”, asa ca n-are sens sa v-o mai repet 🙂 Ca si locuitori pana la o varsta admirabila a orasului Ploiesti, am lasat Casa Timis (fostul Conacul Domnitei Ralu)mereu pe data viitoare pana cand… ne-a prins. Atat de mult incat… spoiler alert… am trambitat in stanga si-n dreapta sa vina toata lumea aici. Cat mai curand 🙂 (citeste mai departe pe thatmonday.ro)

Un English bar surprinzător și trei lacuri completează oferta Casei Timiș, în Dealu Mare. A început și extinderea spațiilor de cazare

În octombrie, când ajunsesem penultima oară acolo pentru Ziua Națională a gastronomiei și vinurilor din România, la subsolul conacului de la Casa Timiș erau doar rămășițele unui restaurant tip cramă. La jumătatea lui ianuarie, “înflorise” deja un bar englezesc “încheiat la toți nasturii” și care lăsa impresia că e acolo de când lumea. (citeste mai departe pe vinul.ro)

Top 20 conace și castele din România, unde să te cazezi în 2021

Dacă vă doriți o escapadă într-un loc special, modern, luxos, care să vă facă să mai uitați de viața agitată, Casa Timiș este locul potrivit să vă răsfățați pentru câteva zile. Este un conac superb, ridicat la începutul secolului al XX-lea, în mijlocul unei podgorii, și restaurat cu mult bun gust. De cum pășești pe porțile conacului, intri într-o lume a autenticului, a boierilor de altădată. (citeste mai departe pe calatorinbascheti.ro)

Casa Timiș, avanpost de bune practici și de gastronomie românească modernă în Dealu Mare

Anul trecut, pe când am vizitat câteva crame din Dealu Mare prin proiectul #evadareindealumare deplângeam faptul că această zonă viticolă cu potențial turistic enorm este văduvită de aproape orice posibilitate de cazare, dar și penuria de restaurante măcar decente. (citește mai departe pe gastroart.ro…)

Relax time! Astea sunt cele tari destinații din apropierea Bucureștiului!

2021 este ocazia perfectă de a ne lua revanșa față de 2020. Anul care tocmai s-a încheiat nu a fost unul propice pentru travel, așa că una dintre dorințele multora este ca regulile impuse de pandemie să nu mai fie atât de dure. (citește mai departe pe zutv.ro…)

Cum arată Casa Timiş, un conac cu aproape 100 de ani de istorie, renovat recent de una dintre cele mai puternice familii de antreprenori locali.

Unii dintre cei mai cunoscuţi antreprenori ai lumii şi-au legat numele nu doar de businessurile care i-au consacrat, ci şi de câte un domeniu viticol în care au investit în primul rând din pasiune şi din dragostea pentru licorile lui Bacchus, iar mai apoi din raţiuni financiare. (citește mai departe pe da.zf.ro…)

18 – 20 decembrie 2020 – Ce vinuri bem în acest weekend, 3 vinuri pentru 3 seri.

Recomandările lui Cătălin Păduraru, Preşedintele VINARIUM International Wine Contest (citește mai departe pe zf.ro…)

Domeniul Casa Timiș din Dealu Mare: o ființă vie care vrea să scrie istorie în ospitalitatea românească (include VIDEO)

“Am ajuns la Casa Timiș din Chițorani (Prahova), cu ocazia Zilei naționale a gastronomiei și vinurilor din România, sărbătorită aici cu un meniu de “Emoții” (din copilărie) creat de Chef Nico Lontras, Chef Ioan (Johnny) Șușală și echipa lor.” (citește mai departe pe vinul.ro…)

Premiile de excelență GastroArt – 2020

“Premiile de excelență GastroArt reprezintă încercarea noastră de a recompensa simbolic pe cei care construiesc, perseverează, inovează și dezvoltă gastronomia românească tradițională sau modernă.” (citește mai departe pe gastroart.ro…)

Casa Timiș- Gazda Perfectă pentru Ziua Națională a Gastronomiei și Vinului Românesc

“Ziua Națională a Gastronomiei si Vinului înseamnă identitate culturală, recunoașterea moștenirii și încorporarea evoluției. Este o sărbătoare care vine să confirme ospitalitatea românească dincolo de pâine și sare, este amintirea rețetelor de familie, pe care fiecare generație le trăiește din nou, cu alți oameni dragi în jurul lor, dar cu aceeași bucurie de a împărtăși un moment lângă vatră, cu o cană de must sau un pahar de vin.” (citește mai departe pe winendine.today…)

Ziua Gastronomiei și Vinurilor celebrată la Casa Timiș

“Ziua Națională a Gastronomiei și Vinurilor din România, marcată printr-un eveniment de promovare a identității culinare românești” (citește mai departe pe restocracy.ro…)

The National Day of Gastronomy and Wines in Romania, marked by an event aiming to promote the Romanian culinary identity

“This year, we celebrate the National Day of Gastronomy and Wines for the second time, whose importance is rising considering that, in the current context, tourism and the hospitality industry need support from both consumers and authorities.” (citește mai departe pe business-review.eu…)

Una dintre cele mai bogate familii din România readuce la viaţă un conac vechi de aproape 100 de ani

“Un conac construit în 1925 în stil neoromânesc de unul dintre discipolii arhitectului Ion Mincu, care a trecut printr-un proces de renovare ce a durat şapte ani, reprezintă unul dintre cele mai noi pariuri ale familiei Timiş.” (citește mai departe pe businessmagazin.ro…)

Casa Timis: conacul dintre vii, Romania asa cum poate nu o stii

“Nu mai esti in secolul vitezei. Traiesti in perioada interbelica si timpul are alt sens. Mancarea este boiereasca, privelistea este superba si apusurile peste podgorie au o magie aparte. Esti un turist intre cateva zeci dar te simti ca si cum ai fi pe domeniul tau, undeva in Toscana, Italia sau poate in sudul Frantei. ” (citește mai departe pe thefavorites.ro…)

Video: o noapte la conacul Casa Timiș (scump, dar bun)

“Acum două săptămâni, mânați de dorința de a vedea un loc frumos și de a sărbători că părinții mei împlinesc o mie de ani de căsătorie (aproximativ), ne-am dus o noapte la Casa Timiș lângă Ploiești, în zona viticolă Dealu Mare.” (citește mai departe pe nwradu.ro…)

Cazări de poveste în România – Casa Timiș

“Un conac ce s-a născut în 1925 și care a renăscut în 2015. Casa Timiș este mai mult decât un simplu loc de cazare, este o experiență în care vechiul și noul se îmbină.” (citește mai departe pe lipa-lipa.ro…)

La conacul boieresc “Casa Timiș” te vei simţi ca in Toscana

“Dupa o lunga perioada de stat in casa, ne e dor sa calatorim si sa vizitam locuri frumoase, asa ca am inceput sa cautam si sa exploram locuri mai deosebite din Romania. Una dintre aceste locatii este Casa Timis, situata intre dealuri si vii, unde te vei simti ca in Toscana. ” (citește mai departe pe travelfy.ro…)

#ReteteDeChef: Paşte de poveste cu o rețetă de PASCĂ nouă, delicioasă și irezistibilă, dezvăluită de Chef Nico Lontras

“Anul acesta, deși Pastele nu e așa cum ne-am fi dorit, toți suntem în căutarea celor mai bune rețete, acum că timpul ne permite. Astăzi dorim să te surprindem cu un alt fel de rețetă de pască foarte bună, astfel încât acest simbol al sărbătorilor pascale să aducă și în acest fel înnoire. Chef Nico Lontras, executive chef la Casa Timiș ne-o dezvăluie imediat.” (citește mai departe pe restograf.ro…)

Escapadă de weekend lângă București

“Casa Timiș e un loc viu, împrejmuit de viță de vie, domeniul e imens, conac, restaurant, podgorie, crama, veranda. Cât vezi cu ochii se întind rândurile paralele de Cabernet Sauvignon.” (citește mai departe pe berisoricalatori.ro…)

Conacul prahovean dintre vii sau farmecul anilor ‘20

“Construit în 1925, conacul a stat, ani întregi, în paragină, până să fie cumpărat și renovat, de soţii Cătălin și Raluca Avram (2015). Aceștia l-au botezat Conacul Domniței Ralu. Aspectul original al fațadei a fost respectat cu strictețe, în timpul renovării, astfel, stâlpii pridvoarelor terminați în arcade, oferă clădirii frumusețea de altadată.” (citește mai departe pe cotidianul.ro…)

Casa Timiş: O lume de poveste făurită cu muncă şi pasiune în jurul unui loc în care conectarea cu natura primează, excelenta în servicii şi cel mai înalt standard în gastronomie şi vin sunt la loc de cinste.

Casa Timiș: aer interbelic la 80 km de București

“Cei care locuiesc în București știu foarte bine ce înseamnă să petreci weekendul în aceeași aglomerație pe care o vezi zi de zi în timpul săptămânii. Sigur, pe timpul verii sunt mai puține mașini și evenimentele abundă, dar chiar și așa, parcă vrei uneori să scapi de blocurile gri și să te încarci cu energie într-un loc liniștit. Opțiunile din jurul Bucureștilor nu sunt atât de multe pe cât s-ar crede. Dacă vrei să pleci dimineața și până seara să fii înapoi în oraș, e preferabil să găsești un loc la 100 – maxim 200 de km de București. Și dacă l-ai găsi la…80 de km?” (citește mai departe pe http://vazutplacut.ro/…)

Weekend de vis la Casa Timiş

“De cand suntem parinti nu mai hoinarim toata ziua, asa ca locul in care ne cazam trebuie sa ofere mai mult decat un pat pe care sa punem capul seara. Acum avem alte cerinte, iar cand ne-am hotarat sa mergem la Casa Timis am luat in considerare doua aspecte: distanta fata de casa si confortul oferit. De ce aceste considerente? Pai… hai sa-ti povestesc!” (citește mai departe pe https://calatoriideweekend.ro/casa-timis/…)

Casa Timiș, debutul familiei Timiș în lumea ospitalităţii

“Desfășurăm cu succes evenimente private, culturale și corporate, iar clienții noștri provin din mai multe segmente: leisure – familii cu copii, cupluri care caută o oază romantică, persoane dornice de relaxare, confort și evadare din cotidian, turiști solitari, artiști. Însă toți au o dorință comună: conectarea cu natura, regăsirea sentimentului de acasă, serviciul impecabil și, desigur, preparatele noastre deosebite însoțite de vinul Casa Timiș” (citește mai departe pe https://www.trendshrb.ro/business/…)

Un weekend de poveste la Casa Timiș

“Zâmbete, bună dispoziție, atenție la detalii și sentimentul acela că, în orice moment, cineva este pregătit să îți sară în ajutor. Fără să exagerăm câtuși de puțin, astea sunt serviciile de care am avut parte la Casa Timiș și ne bucurăm mult de tot!”(citește mai departe pe aventurescu.ro…)

Însemnări de la conac

“Un tur al locului început cu restaurantul primitor și elegant, unde, aveam să descopăr, ca de altfel la tot pasul, fiecare element de decor fusese ales cu grijă, nimic care să vorbească despre producții de masă, despre lucruri alăturate alandala, dimpotrivă, totul părea că aparține locului ceea ce este un efect destul de greu de obținut.” (citește mai departe pe natgeo.ro/ng-traveler…)