fbpx
Labirint senzorial

Podgorie

Acasă » Domeniul Timiș » Podgorie

Degustări de vinuri alese la podgorie

Casa Timiș este situată în apropierea Drumului Vinului din Prahova, un vechi traseu al vinului folosit de negustorii români. Pe lângă priveliști care îți taie răsuflarea, mănăstiri medievale și conace boierești te îndeamnă la popas și relaxare. Drumul este străjuit de povârnișurile dealurilor pe care se întind la soare hectare de viță de vie.

Totodată, zona întruneşte aceleaşi condiţii geografice şi climaterice ca regiunile Bordeaux şi Toscana. Aici, strugurii au parte de mângâierea soarelui, în medie, cu 14 zile în plus pe an faţă de alte zone. Boabele au astfel la dispoziţie mai mult timp pentru a se rumeni şi aroma.

Podgoria care alimentează crama are 5 hectare, iar pe întinsul ei se cultivă soiurile Sauvignon Blanc și Merlot.

Vinul Casa Timiș

Vinul Casa Timiş este depozitat în celebrul tunel „Izvor” din Sinaia, unde energetica muntelui, temperatura constantă și umiditatea controlată ajută la conservarea și învechirea vinului.

La Casa Timiş, vinul este liantul relaţiilor dintre oameni. El este mai mult decât un alcool, este o fiinţă vie, sensibilă şi plină de caracter, cu care putem comunica.

Vinul este o reflecţie, o trăire interioară, o expresie a unui drum ce începe în vie şi este călăuzit de natură şi oameni. El ne spune poveşti. Poveştile unicităţii terroir-ului, ale ploii şi soarelui, ale parfumului de veacuri împletite cu metode moderne de prelucrare ale strugurilor.

Sortimentele de vin Casa Timiș sunt partenerii perfecți pentru creațiile culinare ce surprind dorința arzătoare a neamului românesc de a se bucura de viață.

Suntem încântaţi să vă conducem prin particularităţile vinurilor Casei Timiş şi să vă împărtăşim secretele noastre. Să vă conducem prin toate nuanţele de la alb la roşu, printr-un labirint de arome. O pădure de salcâmi, un câmp de flori, o cameră plină de catifea arămie, parfumată cu fructe şi migdale şi un apus sângeriu care cere numaidecât brânzeturi şi reverie.